Wil jij ook weer vrijer, blijer en met meer zelfvertrouwen in het leven staan?

 

In het leven maken we fijne en ook minder fijne ervaringen mee. Dat geldt voor ons allemaal. Soms zijn er ervaringen die we niet of niet goed hebben kunnen verwerken. Dit kunnen kleine of grote ervaringen zijn. Ze zijn allemaal een beetje  ballast dat je met je meedraagt waardoor je je minder goed in je vel voelt zitten. Hoe meer van deze ballast je kwijt kunt raken, hoe fijner jij je weer voelt. Een Journey ofwel een Helende Reis geeft je de mogelijkheid om deze onverwerkte  ervaringen alsnog te verwerken waardoor je hierna weer vrijer, blijer en met meer zelfvertrouwen in het leven kan staan.

De methode

The Journey methode is ontwikkeld door Brandon Bays en haar persoonlijke genezingsproces heeft zij beschreven in haar boek ‘The Journey’. In het Nederlands is deze vertaald naar ‘De Helende Reis’. Het is een methode voor heling en bewustwording en is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 6 jaar. De methode gaat uit van het zelfhelend vermogen dat in ieder van ons aanwezig is. Ook gaat het uit van het feit dat alles wat we in het leven hebben meegemaakt, is opgeslagen in onze lichaamscellen. Niet of niet goed verwerkte ervaringen kunnen zich vastzetten in de eiwit structuren van je cellen en hiermee de doorstroming blokkeren. Hierdoor kunnen er fysieke, emotionele of psychische problemen ontstaan. Een Helende Reis geeft je de mogelijkheid  blokkades in jezelf op te sporen en vervolgens op te ruimen waarna je cellen regenereren, je levensenergie weer vrijer kan stromen en jij positieve veranderingen in je leven kan bewerkstellingen.      

Een Helende Reis kan je helpen als je bijvoorbeeld …

 • vast loopt in je werk.
 • veel stress ervaart.
 • lichamelijke klachten hebt.
 • vastloopt in je relatie.
 • je overspannen voelt.
 • je opgebrand , burn- out voelt.
 •  je moedeloos of depressief voelt.
 • je slaapproblemen hebt
 • weinig zelfvertrouwen hebt.
 • relatieproblemen hebt.
 • eetproblemen hebt.
 • vaak angstig bent.
 • faalangstig bent
 • last hebt van verslavingen.
 • moeite hebt met het verwerken van een echtscheiding.
 • moeite hebt met het verwerken van het verlies van een dierbare.
 • stagnatie in je persoonlijke groei ervaart.
 • …………

Wat is een Helende Reis?

Een Journey ofwel een Helende Reis is een liefdevolle Reis naar binnen die je zal helpen je blokkades op te sporen en vervolgens op te lossen. Er zijn verschillende Helende Reizen namelijk:

De Emotionele Reis

In een Emotionele Reis ga je door verschillende lagen van emoties naar jouw essentie, jouw Bron van waaruit jij een oude herinnering  alsnog kan gaan verwerken.

De Fysieke Reis

De Fysieke Reis is een geleide visualisatie die je brengt naar een plek in je lichaam waar een niet of niet goed verwerkte herinnering is opgeslagen. Deze kan vervolgens alsnog verwerkt en daarmee losgelaten worden.

De Designer Reis

De Designer Reis  is een combinatie van de Emotionele Reis en de Fysieke Reis waarin volledig afgestemd kan worden op dat wat er nodig is voor jou in jouw Reis. Deze Reis is ook geschikt als eerste Reis.

De Levensdoel Reis

Een Levensdoel Reis brengt je naar de blokkades die jou belemmeren om voluit te leven vanuit wat jou werkelijk vervulling geeft.

Een Bewust Veranderingsproces

Deze Reis geeft je inzicht als je voor een keuze staat. Inzicht wat er gebeurt als je alles bij het oude laat of  als je ervoor kiest om nieuwe stappen te zetten.

Verandering van overtuigingen

In  deze kortere Reis van ongeveer 1 1/2 uur kun je oude, jou niet meer steunende overtuigingen omzetten naar nieuwe , positieve en ondersteunende  overtuigingen.

Verandering van belofte

In deze kortere Reis van 1 1/2 uur kan een oude belofte die jou niet langer ondersteunt, omgezet worden naar een nieuwe, positieve en ondersteunende belofte .

Hoe gaat een Helende Reis?

Het is wellicht fijn en geruststellend om te weten dat in jouw Helende Reis nooit meer naar boven komt dan dat waar jij aan toe bent om te verwerken en los te laten. Een Helende Reis maak je onder mijn begeleiding, zittend in een stoel of op een bank met je ogen gesloten. Je blijft bij volledig bewustzijn en je wordt door mij niet aangeraakt.  Een Helende Reis is een diepgaande , innerlijke reis die je voert naar jouw essentie, jouw Bron, van waaruit jij  jouw antwoorden en inzichten krijgt. Tijdens  jouw Helende Reis krijg je toegang tot die specifieke herinnering(en) die een fysieke of  emotionele blokkade in je leven heeft gecreëerd.

Door opnieuw contact te maken met die herinnering en de bijbehorende emoties en vervolgens alsnog alles te uiten en hardop uit spreken wat je in het verleden niet kon zeggen of uiten, komt de oude opgeslagen pijn vrij. Door tenslotte de ander en jezelf volledig en vanuit je hart te vergeven, kun je de oude emotionele pijn en daarbij horende patronen loslaten. Zo vindt heling plaats op een natuurlijke manier. Omdat een Helende Reis een diepgaand en intensief proces is, raad ik je aan om na je Helende Reis wel je rust te nemen zodat je Reis kan integreren.

   

Een Helende Reis bestaat uit de volgende onderdelen:                               

 • Een telefonisch intakegesprek van veelal zo’n 15 a 20 minuten. 
 • Een Helende Reis voor volwassenen van 2 tot 3 uur in mijn praktijk.
 • Na afloop van je Reis krijg je adviezen mee voor een goede integratie van je Reis.
 • 1 week na je Reis is er een telefonisch evaluatie-en adviesgesprek in van ongeveer 20 minuten.
 • Is er tussentijds een vraag dan kun je deze via de mail aan mij voorleggen.
 • 3 a 4 weken na je Reis hebben we een afrondend telefonisch contactmoment.
 • De prijzen zijn inclusief de 21% BTW

De Helende Reis voor volwassenen


Heb je een minimum inkomen of een uitkering en wil je toch graag een Helende Reis, neem dan contact met me op en dan kijken we wat er mogelijk is.

De Journey of Helende Reis methode kan goed gecombineerd worden met andere diagnostische en medische behandelingen.

Het is natuurlijk verstandig om altijd een huisarts te raadplegen bij twijfel over de oorzaak van je fysieke klachten.

Bij terugkerende psychosen of bepaalde psychiatrische ziektebeelden is Journey Therapie niet de geschikte aanpak.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Of heb je behoefte aan een gratis kennismakingsgesprek?


De bevrijding van emoties ligt niet in het onderdrukken of vermijden ervan.
                          Emoties hebben een hoog zelf oplossend vermogen: ze bevrijden zichzelf,                                       als ze de ruimte krijgen gevoeld te worden. 

 

 Uit ‘De Ontdekking van het Nu.