Over mij

Mijn naam is Marleen Smits. Ik ben getrouwd en heb een fijne relatie met mijn man en ben de trotse moeder van onze kinderen, een zoon en een dochter die ondertussen zelfstandige jongvolwassenen zijn.

Ik ben geboren in Friesland en opgegroeid in Drenthe. Ons gezin bestond uit mijn ouders, mijn broer, mijn 2 zusjes en ik. In mijn jeugd was er niet voor alles ruimte maar de ruimte  om te spelen en ruimte voor creativiteit waren er zeker wel. En daar ben en blijf ik mijn ouders dankbaar voor. Als ik naar mezelf kijk als kind, zie ik een gevoelig kind dat weinig aandacht vroeg , behulpzaam, verantwoordelijk en vroeg zelfstandig was.

Ik ging met plezier naar de basisschool en na de middelbare school ging ik studeren aan de Pedagogische Academie wat nu de PABO is. Tijdens deze opleiding spraken de vakken Pedagogiek en Orthopedagogiek mij het meeste aan en tijdens de stages vielen mij de kinderen die het sociaal emotioneel moeilijk hadden of speciale aandacht bij leren nodig hadden mij altijd al het meeste op.   

Na het afronden van de PABO heb ik 2 jaar met erg veel plezier in een Internationaal kinder- en jongeren centrum in het prachtige Noorwegen gewerkt.

Terug in Nederland ben ik in een Therapeutisch Gezinshuis gaan werken. Hier werkten en woonden we als 4 begeleiders met een 6 tijdelijk uit huis geplaatste kinderen en jongeren. Hierbij werden wij professioneel ondersteunt en ook hadden we een eigen school. Ook dit waren zowel  intensieve alsook waardevolle jaren.                     

 Hierna heb ik meer dan 25 jaar in Zorg en vooral het Speciaal Onderwijs gewerkt en heb daar zowel met de 3 tot 12 jarige kinderen als met 13 tot 20 jarige jongeren gewerkt. Hier heb ik geleerd om binnen een groep of klas af te stemmen op het individuele kind alsook leerstof op maat aan te bieden. Ik heb er veel kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot Autisme, ADHD, ADD, visuele communicatie,  leer- en gedragsproblemen, problemen in contact, doof- en slechthorendheid, verstandelijke beperkingen, motorische beperkingen. Kortom in allerlei uitdagingen in leren, gedrag en contact. 

En toen was er The Journey…..                                                                                                                                   Na vele jaren, was er bij mij een sterke behoefte aan nieuwe uitdagingen zowel op persoonlijk vlak als werk gerelateerd. Ik orienteerde me al enige tijd en hoorde in 2006 voor het eerst iets over The Journey en was meteen erg geïnteresseerd. Toen ik begreep dat je met deze methode zowel met volwassenen, kinderen als jongeren kon werken, werd ik helemaal nieuwsgierig. Ik ging datzelfde jaar naar mijn eerste Journey Intensive hetgeen een diepe indruk op mij maakte. Hierdoor zo geinspireerd , besloot ik de opleiding tot Journey-therapeut te gaan volgen. Ik heb deze succesvol afgesloten en ben sindsdien geaccrediteerd Journey Practitioner. Ik werk  ondertussen al vele jaren succesvol en met veel plezier,  inzet en compasssie met deze methode  in mijn eigen praktijk.

Wat The Journey is voor mij…..
The Journey is voor mij de weg naar steeds meer zelfinzicht en bevrijding geweest en is dit nog steeds. Stap voor stap heeft iedere Helende Reis, iedere Journey  mij meer inzicht in mezelf gegeven. Inzicht in wanneer en waardoor er in mijn verleden patronen zijn ontstaan en hoe deze zich hadden vastgezet in mij. Waar en waarom ik me bijvoorbeeld  terugtrok, geen aandacht vroeg en mezelf wel redde of soms teveel verantwoording op me nam. Hoe en wanneer er negatieve overtuigingen waren ontstaan en waar ik beperkende beloftes had gedaan. Het heeft me zoveel inzicht en bevrijding gegeven dat ik het als mijn missie zie ook anderen hierbij te helpen en te ondersteunen of je nu een volwassene, een kind of een jongere bent.

Marleen Smits

Mijn opleidingen:

 

l

1983 PABO Pedagogische Academie Basis Onderwijs, Groningen

 
l

1994 Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding, Zwolle

 
l

2008 Creation Coach

 
l

2009 Opleiding tot Journey Practioner

 
l

2015 Basis opleiding Familieopstellingen, Zwolle

 
l

2016 Opleiding Familieopstellingen voor Kinderen en Jongeren, Grolloo

 

Ik werk regelmatig en met plezier als trainer op een 3 of 4 daags Journey evenement en volg ik de meerdaagse nascholingen specifiek voor Journey  Practitioners. Dit zijn ook de voorwaarden om als Journey Practitioner aanbevolen te blijven doorThe Jounrey als organisatie. 

Ik ben lid van de Nederlands Vereniging van Journey Practitioners. Onze vereniging ondersteunt  haar leden in het uitoefenen van het werk als Journey Practitioner. De NVJP hanteert een  beroepscode en biedt jaarlijks een goed bij- en nascholingsprogramma aan.

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!